קצת על עצמי
.בוגר קמפוס ברושים באוניברסיטת תל אביב, מטפל שיאצו בכיר ומטפל בפרחי באך
.בוגר תואר ראשון במדעי ההתנהגות (פסיכולוגיה סוציולוגיה) במכללה האקדמית יפו- תל אביב
.מאמן כושר אישי,מאמן תזונה ומטפל בעזרת קניזיו-טייפ
לאחר שהשתחררתי מצה״ל הוכשרתי כמאמן כושר, אך הרגשתי שמשהו חסר לי. תמיד ידעתי שיש יותר מלבד הגוף הפיזי שלנו ועניין אותי למצוא את החיבור בין גוף, נפש ורוח, לכן התחלתי להתעניין בפסיכולוגיה ובמדעי הרוח. בטיפול אני מנסה לחבר בין פעילות גופנית, עולם הנפש ועולם הרפואה הסיני ולמצוא את האיזון העדין ביחסים שבין הגוף והנפש
שיאצו, על קצה המזלג, הינו טיפול שמקורו ביפן, ומוכר כיום כחלק מהרפואה הסינית המסורתית. שיאצו צבר תאוצה ומוכר כיום כטיפול בעל יתרונות רבים, במנעד רחב של מצבים. משמעות השם שיאצו, ״אצבע לחץ״, מתאר את טכניקת הטיפול, מגע והפעלת לחץ באמצעות אצבעות, ידיים, מרפקים, בנקודות שונות בעלות משמעות בגוף. טיפול שיאצו מתמקד גם במתיחות, רוטציות של מפרקים, גפיים, ובאופן כללי שימוש בערוצי אנרגיה, הקרויים ברפואה סינית, מרידיאנים.
הרפואה ההוליסטית, כדוגמת שיאצו, מתבוננת על האדם באופן שלם, לא רק על הגוף או על הנפש, אלא על מכלול החלקים שמרכיבים את האדם ומה יש לעשות על מנת להגיע לריפוי מיטבי.
אני סבור כי ריפוי אמיתי יוכל להגיע על ידי הסתכלות כוללת, מקצועית, ורגישה למצב שבו נתון המטופל וגופו, כגון סטרס, חרדה ועוד.
התיאוריה מאחורי הטיפול, מניחה כי הגוף שלנו מכיל אנרגיה הנקראת צ׳י. כאשר האנרגיה הזו נתקעת במקום מסוים בגוף היא גורמת לכאב ותסמינים פיזיים או נפשיים שונים. טיפול השיאצו עוזר לזרימה טבעית של וחלקה של הארגיה בגוף והקלה על מכאובים.
רבים מהמטופלים שאני רואה מגיעים עם תסמינים פיזיים שונים שיכולים להיות מוסברים על ידי סטרס ולחץ יום-יומי, ונושא זה החל לעורר בי עניין אישי. טיפול שיאצו בהחלט יכול לעזור להתמודדות עם מצבים אלו. עד לשנים האחרונות, נהגו להתייחס לסטרס כאל מטרד חולף, מצב של מתח, עייפות, לחץ בראש או אי שקט פנימי. נושא הסטרס החל לעורר עניין ציבורי ומחקרי רק כאשר התברר כי הנזק שהלחץ גורם לכל מערכות הגוף והנפש אדיר וקטלני. חוקרי לחץ קבעו כי לחץ הוא כמו רעל המטפטף לאט לאט בתוך גופינו וגורם לו לנזקים קשים עד מוות, מבלי שנשים לב. הנזקים העיקריים של סטרס ממושך משפיעים על הלב, כלי הדם ומערכת החיסון. סימנים נוספים המעידים על סטרס מתמשך למשל: עייפות, דיכאון, כאבי ראש, בטן רגישה והפרעת מערכת העיכול, עצבנות, נדנודי שינה, חרדה, מתח שרירי בעיקר אזור הצוואר והשכמות ועוד.